Tandvård för personer med funktionsnedsättning

Ju äldre vi blir, desto viktigare är det att sköta om sin munhälsa och gå på regelbundna besök hos tandläkaren och tandhygienist. Men med en funktionsnedsättning eller långvarig sjukdom är det inte lika enkelt och självklart att åka regelbundet till tandvården, både på grund av den fysiska ansträngningen, men också den psykiska. Därför finns Flexident – en högkvalitativ och mobil tandvårds-tjänst som kommer hem till patienten där denne känner sig trygg och där vi anpassar tandvården efter patientens särskilda behov.

Tandvård vid funktionsnedsättning och långvarig sjukdom

Vi kommer helt enkelt hem till våra patienter på exempelvis äldreboendet, där vi ger precis samma tandvård som vanligtvis sker på tandkliniken. Vi utför alltid högkvalitativ och patientsäker tandvård och där våra patienter känner sig trygga och bekväma. Då många av våra patienter på äldreboenden har funktionsnedsättningar och särskilda behov, anpassar vi alltid behandlingen på individuell basis och utifrån den allmänna sjukdomsbilden.

  • Tandläkarundersökning: Här kan vi även ta röntgen direkt på plats med digital framkallning
  • Tandhygienistundersökning och tandstensborttagning: För att förhindra problem som tandlossning är det viktigt att hålla efter eventuell tandsten och tandköttsinflammation
  • Lagningar: Vi utför alla typer av lagningar som uppkommit till följd av karies eller tandfraktur
  • Tandextraktioner: Att dra ut en tand kan bli nödvändigt till följd av
    tandlossning, en omfattande tandfraktur eller en långt gången infektion
  • Protesframställning: Vi utför både nödvändiga förundersökningar,
    utprovningar och framställning av tandprotesen direkt på äldreboendet/ i hemmet

Självklart delger våra tandläkare både personal och patient hur man förebygger problem i munnen och hur man bäst sköter om sina tänder framöver. Att boka oss för mobil tandvård är enkelt – fyll bara i formuläret, så hör vi av oss! Du får också gärna ringa oss för att registrera en patient, på nummer 08-562 972 77.